Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di noci sgusciate
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di spinaci freschi, puliti e asciutti
- 900 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata
- 60 g di burro + q.b.
- 250 g di semolino di grano
- 2 tuorli
- 100 g di Gorgonzola a tocchetti (1-2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2046 kJ / 489 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana ai funghi
2 Std.
Gnocchi di polenta
25 Min
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Malfatti bergamaschi
40min
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2 Std. 40 Min
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40min
Gnocchi di semolino con ragù di verdure
55 Min
Gnocchi di spinaci
55 Min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2 Std. 10 Min
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30 Min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1h 10min
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1 Std. 40 Min