Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di noci sgusciate
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di spinaci freschi, puliti e asciutti
- 900 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata
- 60 g di burro + q.b.
- 250 g di semolino di grano
- 2 tuorli
- 100 g di Gorgonzola a tocchetti (1-2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2046 kJ / 489 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di zucca al Taleggio
1h 10min
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1h 40min
Gnocchi alla romana
1h 15min
Gnocchi bicolore
2 godz.
Gnocchi di ricotta al basilico
40min
Spatzle alla barbabietola
30 min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2h 10min
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1h 10min
Gnocchi di spinaci
55 min
Spatzle agli spinaci
1h
Gnocchi di pane con ricotta e spinaci
40min