Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polenta
- 250 g di farina di mais bramata
- 950 g di acqua
- ½ cucchiaio di sale grosso
- 10 g di olio extravergine di oliva
Ripieno
- 200 g di salsiccia di maiale fresca, spellata e a pezzi
- 200 g di stracchino
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 393 kJ / 94 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 Min
Piccoli tramezzini farciti
50 Min
Salatini würstel ed Emmental
1 Std.
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3 Std.
Fagottini di bresaola e scamorza al Varoma
15 Min
Mini fiori di cheesecake agli spinaci
1 Std. 30 Min
Bicchierini prosciutto e piselli
35 Min
Polpette di pollo con pancetta croccante
45 Min
Piccole parmigiane filanti al vapore
2 godz. 35 min
Sformatini di Parmigiano su letto di verdure stufate a vapore con aceto balsamico
50 Min
Sformati di piselli con salsa al formaggio
50 Min
Crostoni alla salsiccia
15 Min