Sformato di patate e ricotta
TM5 TM6

Sformato di patate e ricotta

4.3 (44 oceny)

Składniki

  • 850 g di patate, pelate e a fette (0.5 cm)
  • 500 g di acqua
  • 500 g di ricotta fresca, scolata dal siero (vedere consigli)
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
    lub 200 g di latte intero
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 100 g di speck a striscioline
  • 2 cucchiai di pangrattato
  • 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
  • 20 g di burro

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2949 kJ / 705 kcal
Białko
27.9 g
Węglowodany
47.4 g
Tłuszcz
46.2 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy