Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 850 g di patate, pelate e a fette (0.5 cm)
- 500 g di acqua
- 500 g di ricotta fresca, scolata dal siero (vedere consigli)
-
200
g di panna (min. 30% di grassi)
lub 200 g di latte intero - 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di speck a striscioline
- 2 cucchiai di pangrattato
- 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 20 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2949 kJ / 705 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 46.2 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata con patate e cipollotti di Tropea
1 Std.
Crêpes con finocchi e formaggio di capra
55min
Sformato di finocchi
1 Std.
Frittata autunnale
1 Std. 15 Min
Polpettone di patate e salsiccia con cuore filante
1 Std. 20 Min
Finocchi ripieni
1 Std.
Polpette di ricotta
50 Min
Sformato di riso con brie e cotto
1 Std. 30 Min
Polpettone di purè di patate e carne
1 Std.
Timballo di risotto in mattonella con cuore filante
1 Std. 20 Min
Patate gratinate al Gorgonzola
40 Min
Polpettone con zucchine, speck e mozzarella
1 Std.