Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di cozze fresche
- 600 g di vongole (lupini)
- 2 mazzetti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 peperoncino secco piccante
- 1 spicchio di aglio
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaio di sale grosso
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 8 pomodori ciliegino
- fette di pane casereccio tostato, a piacere
- 1 limone, preferibilmente biologico, in spicchi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 23.1 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pepata di cozze
55 分钟
Capesante gratinate
30 分钟
Insalata di mare
1小时 30 分钟
Vongole veraci su crostoni di pane
50 分钟
Cozze al vino bianco
40 分钟
Cannocchie al Varoma
55 分钟
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 分钟
Gamberi in insalata esotica
30 分钟
Cozze alla Medoc
50 分钟
Zuppetta di crostacei
40 分钟
Insalata di mare in vasetto
50 分钟
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 分钟