Vongole e cozze alla marinara

Vongole e cozze alla marinara

4.4 35 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 800 g di cozze fresche
  • 600 g di vongole (lupini)
  • 2 mazzetti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 peperoncino secco piccante
  • 1 spicchio di aglio
  • 60 g olio extravergine di oliva
  • 800 g di acqua
  • 1 cucchiaio di sale grosso
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 8 pomodori ciliegino
  • fette di pane casereccio tostato, a piacere
  • 1 limone preferibilmente biologico, in spicchi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14 g
Kalorie 1293 kJ / 309 kcal
Tłuszcz 17.8 g
Węglowodany 23.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...