Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 150 g di acqua
- 100 g di latte
- 80 g di burro a pezzi
- 150 g di farina tipo 00
- 4 uova
- pistacchi al naturale, sgusciati e spellati q.b.
Ripieno
- 30 g di scalogno a pezzi
- 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di gamberetti freschi, puliti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 50 g di insalata songino
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 414 kJ / 99 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bignè al salmone
1u. 50min
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1h 20 min
Girelle allo zafferano con pesce spada
8u.
Astice in bella vista
1h 15 min
Seppie ripiene su coulisse di pomodorini
50 min
Antipasto di funghi e capesante
35 min
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3 Std.
Lasagne al profumo di mare
1sa 35 dk
Bruschetta terra e mare al piccante
35 min
Crostini integrali con crema di Gorgonzola e champagne
1h 20 min
Bignè a sorpresa
2h
Bignè con tre mousse
2h