Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 150 g di acqua
- 100 g di latte
- 80 g di burro a pezzi
- 150 g di farina tipo 00
- 4 uova
- pistacchi al naturale, sgusciati e spellati q.b.
Ripieno
- 30 g di scalogno a pezzi
- 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di gamberetti freschi, puliti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 50 g di insalata songino
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 414 kJ / 99 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di zucca e capesante alla pancetta
1 Std.
Cestini con crema di lenticchie e cotechino
3h
Cestini di seppioline e vellutata di cannellini
1h 30 min
Capesante al pepe rosa con purè verde
50 min
Sformatini di gamberi e verdure
35 Min
Bruschetta terra e mare al piccante
35 Min
Involtini di spada al basilico
15 Min
Antipasto di funghi e capesante
35 Min
Crema di patate con polpo
1 Std.
Cucchiaini di sfoglia con mousse al prosciutto cotto
50 min
Ravioloni neri ripieni di branzino
1h 45 min
Mini cheesecake
4h 15min