Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 2 foglie di alloro, lavate e asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b. per spennellare
- 900 g di canocchie (circa 20 cannocchie)
- 1 spicchio di aglio
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 3673 kJ / 878 kcal
- Białko
- 49.3 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 72.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di porcini
45 min
Lumachine in rosso
1h 40min
Coda di rospo al Varoma in crosta di patate
55 min
Coda di rospo con verdure
40 min
Bucatini con le canocchie
35 min
Vongole e cozze alla marinara
3h
Insalata di mare in vasetto
50 min
Carciofi alla romana
50 min
Spiedini di mazzancolle con salsa al mango
55 min
Vongole veraci su crostoni di pane
50 min
Zuppetta di pesce (per 2 persone)
1h
Scampi alla busara
35 min