Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 2 foglie di alloro, lavate e asciugate
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b. per spennellare
- 900 g di canocchie (circa 20 cannocchie)
- 1 spicchio di aglio
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 3673 kJ / 878 kcal
- Białko
- 49.3 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 72.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vongole veraci su crostoni di pane
50 Min
Zuppetta di crostacei
40min
Coda di rospo con verdure
40min
Scampetti con maionese alla senape
30 Min
Crema di ceci con cozze piccanti
30 Min
Mazzancolle alle albicocche
30 Min
Coda di rospo al Varoma in crosta di patate
55min
Antipasto di funghi e capesante
35min
Vongole e cozze alla marinara
3u.
Branzino al sale aromatico
55min
Catalana di pesce e verdure
1 Std. 30 Min
Risotto alla crema di scampi (TM5)
50 Min