Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di burro + q.b. per imburrare
- 100 g di farina tipo 0 + q.b. per infarinare
- 200 g di mele con la buccia, a pezzi (conservare i torsoli)
- 280 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 2 uova
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 270 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 276 kJ / 2.7 kcal
- Białko
- 42.7 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta pesche, cannella e menta
1 godz.
Zucchero al rosmarino
10 min
Plumcake alle carote al Varoma
50min
Muffin alla vaniglia e gocce di cioccolato al vapore
55min
Tortine all'albicocca
45 min
Mousse di ricotta a Varoma
35min
Torta al limone cotta a vapore
2 godz. 20 min
Torta noci e caffé al vapore
1 godz. 10 min
Tortini alla vaniglia e confettura di lamponi
1 godz.
Clafoutis alle fragole (senza glutine)
1 godz.
Dessert alla ricotta e pere in cocotte
45 min
Blondie alle fragole
40 min