Wersje kompatybilne
Vol-au-vent integrali con mousse di tonno e ricotta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vol au vent integrali
- 200 g di burro freddo a pezzi
- 200 g di farina integrale
- 50 g di farina tipo 0 + q.b.
- 90 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 tuorlo
Mousse al tonno e ricotta
- 250 g di tonno in scatola al naturale, sgocciolato
- 4 filetti di acciughe sott'olio, ben sgocciolati
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 462 kJ / 110 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse salmone e aneto
10min
Bignè al radicchio con glassa al taleggio
1 Std. 20 Min
Filetto con carciofi in crosta (senza glutine)
2 Std. 10 Min
Mousse di salmone e patate
1h
Canestrelli salati con mousse al prosciutto
1h 30min
Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida)
1h 5min
Bignè con tre mousse
2h
Mousse di salmone su tartine di segale
15min
Finocchi ripieni
1h
Mousse di prosciutto iberico
10min
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1h
Torta magica al cacao e arancia
4 Std.