Wersje kompatybilne
Vol-au-vent integrali con mousse di tonno e ricotta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vol au vent integrali
- 200 g di burro freddo a pezzi
- 200 g di farina integrale
- 50 g di farina tipo 0 + q.b.
- 90 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 tuorlo
Mousse al tonno e ricotta
- 250 g di tonno in scatola al naturale, sgocciolato
- 4 filetti di acciughe sott'olio, ben sgocciolati
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 462 kJ / 110 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavarese alle nocciole
6 godz. 40 min
Uova ripiene di prosciutto
15 min
Mousse di salmone su tartine di segale
15 min
Flan di cavolfiore
45 min
Tartufini salati
3h
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10 min
Bignè con tre mousse
2 godz.
Vol-au-vent con mousse al Gorgonzola (per 2 persone)
45 min
Crostini integrali con lardo, mele e pancetta
50min
Cucchiaini di sfoglia con mousse al prosciutto cotto
50min
Tartine tonno e ceci
30 min
Bocconcini della regina (Vol-au-vent ai funghi e pollo)
2 godz. 30 min