Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 whole squids (approx. 8.5 oz ea. and 9.5 in. long)
- 2 oz day old bread, cut into pieces
- 1 tsp fresh parsley leaves, plus extra to garnish
- 2 tsp dry white wine
- 2 pinches ground white pepper
- 2 tbsp extra virgin olive oil
- water to fully submerge bags (not higher than max. fill level)
-
1
oz lemon juice, freshly squeezed (approx. ½ lemon) (see Tip)
lub 1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder) - 1 oz Parmesan cheese, cut into pieces
- 2 oz whipping cream
- 2 pinches saffron, plus extra to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 790.8 kJ / 189 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 0.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flank steak with horseradish cream sauce
4 Std. 20 Min
Pancit Palabok (rice noodles with chicken ragout and shrimp)
1h 20min
Prawn skagen (Scandinavian prawn toast)
25 Min
Mushroom sauce
20 Min
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1 godz. 40 min
French Onion Soup with Puff Pastry
55min
Mussels in white wine and cream sauce
45 Min
Flank steak with horseradish cream sauce
4 Std. 35 Min
Sous-vide Scallops in Lemon Butter Sauce
1 Std. 10 Min
Steamed Crème Brûlée (Metric) (TM6)
4h 45 min
Lamb kleftiko
4 Std.
Eggcellent Caeser Dressing
10min