Sous-Vide Stuffed Squid and Saffron Sauce

Sous-Vide Stuffed Squid and Saffron Sauce

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • whole squids (approx. 8.5 oz ea. and 9.5 in. long)
    2
  • day old bread cut into pieces
    2 oz
  • fresh parsley leaves plus extra to garnish
    1 tsp
  • dry white wine
    2 tsp
  • ground white pepper
    2 pinches
  • extra virgin olive oil
    2 tbsp
  • water to fully submerge bags (not higher than max. fill level)
  • lemon juice freshly squeezed (approx. ½ lemon) (see Tip)
    1 oz
    1 tsp ascorbic acid (vitamin C powder), freshly squeezed (approx. ½ lemon) (see Tip)
  • Parmesan cheese cut into pieces
    1 oz
  • whipping cream
    2 oz
  • saffron plus extra to garnish
    2 pinches

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 0.2 mg
Białko 10 g
Kalorie 790.8 kJ / 189 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...