Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
18
oz large raw shrimp, peeled and deveined
lub 18 oz large raw prawns, peeled and deveined - 2 oz pork belly, cut into pieces (opcjonalnie)
- 2 green onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 12 sprigs cilantro, leaves and tender stems
- ½ oz ginger, peeled (opcjonalnie)
- 1 tbsp tapioca flour
- 1 tbsp vegetable oil
- 1 tbsp fish sauce
- 1 tsp sugar
- ¼ tsp salt
- ⅛ tsp ground white pepper
- vegetable oil, to fry
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 217.3 kJ / 51.9 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 408.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macadamia Halibut with Mango Sauce
1h
Mini Crab cakes with Cilantro Pesto
1h
Corn Cake with Eggnog Sauce (Anna)
1h 20min
Cauliflower "Fried" Rice
40 min
Asian Chicken Noodle Soup
1 godz. 35 min
Chicken Satay with Peanut Sauce (Hestan Cue™)
2h 30 min
Buddha Jumps Over The Wall (Chinese Casserole)
1h 10min
Meatballs with Romesco Sauce
1h 40min
Manhattan Clam Chowder
55min
Sesame Orange Chicken
1u. 30min
New England Clam Chowder
45 min
Korean Beef Sauté
1h 25min