Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 oz chicken livers, cleaned and trimmed
- 3 oz milk
- 6 oz shallots, halved
- 4 oz bacon, in pieces (1 in.)
- 2 oz unsalted butter, in pieces
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- 1 tsp fresh ground black pepper
- ½ oz brandy
- 2 oz heavy whipping cream
- toast, buttered, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 638.5 kJ / 152.6 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 387.8 mg
Alternatywne przepisy
Chicken liver pâté
2h 20min
Smoked Salmon Dip
10 min
Green Asparagus Soup with Spicy Pine Nuts
1 Std. 10 Min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2h 20min
Chicken Liver Pate
25 min
Cauliflower Mash
25 min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2 Std. 45 Min
Butter Board with Spinach Pesto
15min
Sous Vide Orange Thyme Pork Chops with Cherry Port Sauce
2 Std. 50 Min
Creamed Spinach
30 min
Chicken Liver Parfait
2 godz. 40 min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min