Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 stalk celery, cut into pieces
- 100 g fresh brown mushrooms, cut into halves
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 50 g salted butter, cut into pieces
- 500 g chicken breast fillets, cut into pieces (2 cm)
- 50 g plain flour
- 2 pinches ground black pepper
- 800 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tip)
- fresh crusty bread, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1663.4 kJ / 396.1 kcal
- Białko
- 35.2 g
- Węglowodany
- 30.9 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1101.3 mg
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40min
Tuna mornay
45min
Chicken, leek and corn pie
1h 15 min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 min
Creamy tomato and salami fettuccine
30min
Chunky bolognese
50min
Apricot chicken risotto
30min
Aussie potato salad
1h 30min
Zucchini slice
45min
Pumpkin risotto with bacon
40min
Vegetable stock paste
30min
Corned beef with mustard sauce
1h 30min