Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 30 g eschalot or brown onion
- 40 g cold butter
- 40 g extra virgin olive oil
- 320 g risotto rice (e.g. Arborio)
- 60 g dry white wine
- 1 - 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 250 g fresh mushrooms, cut into slices
- 720 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2149.2 kJ / 511.7 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 63.9 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 457 mg
Alternatywne przepisy
Beef and mushroom stroganoff
40 min
Mashed potatoes for two
30 min
Risotto verde (TM6)
30 min
Custard (TM6)
15min
Silky sweet potato mash
25 min
Custard
10min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15min
Béchamel sauce (TM6 )
15min
Blended mixed vegetable soup
45 min
Stewed apples
25 min
Fruity dream (TM6)
10min
Hollandaise sauce (TM6 - Serves 2-4)
15min