Mushroom risotto (TM6)
TM6

Mushroom risotto (TM6)

4.4 (1.1K ocen)

Składniki

  • 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
  • 30 g eschalot or brown onion
  • 40 g cold butter
  • 40 g extra virgin olive oil
  • 320 g risotto rice (e.g. Arborio)
  • 60 g dry white wine
  • 1 - 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • 250 g fresh mushrooms, cut into slices
  • 720 g water

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2149.2 kJ / 511.7 kcal
Białko
10.4 g
Węglowodany
63.9 g
Tłuszcz
21.8 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Błonnik
2.7 g
Sód
457 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy