Mushroom risotto

4.4 1.4K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    40 g
  • eschalot or brown onion
    30 g
  • cold butter
    40 g
  • extra virgin olive oil
    40 g
  • risotto rice (e.g. Arborio)
    320 g
  • dry white wine
    60 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 - 2 tbsp
  • fresh mushrooms cut into slices
    250 g
  • water
    720 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 457 mg
Białko 10.4 g
Kalorie 2149.2 kJ / 511.7 kcal
Tłuszcz 21.8 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Węglowodany 63.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...