Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1220 g water
- 300 g pumpkin, peeled and cut into pieces (2 cm)
- 1 tbsp extra virgin olive oil
- ½ - 1 tsp sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
- 30 g eschalot
- 100 g rindless bacon rashers, cut into thin slices
- 40 g butter
- 320 g Arborio rice
- 60 g dry white wine
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- sea salt, to taste
- 60 g frozen green peas
- fresh flat-leaf parsley, leaves only, for garnishing
- Parmesan cheese, shaved for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2123.2 kJ / 505.5 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 66.6 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1329.1 mg
Alternatywne przepisy
Tuna mornay
45 min
Chicken, leek and corn pie
1h 15min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 min
Creamy tomato and salami fettuccine
30 min
"Hug in a mug" chicken soup
30 min
Apricot chicken risotto
30 min
Zucchini slice
45 min
ANZAC biscuits
40 min
Pumpkin soup
30 min
Vegetable stock paste
30 min
Chicken and pesto risoni
35 min
Feta, spinach and potato frittata
1h