Mushroom risotto
TM6 TM5

Mushroom risotto

4.5 (529 ocen)

Składniki

  • 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
  • 1 eschalot or brown onion (30 g)
  • 40 g butter
  • 40 g extra virgin olive oil
  • 320 g risotto rice (e.g. Arborio)
  • 60 g dry white wine
  • 1 - 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • 250 g fresh mushrooms, cut into slices
  • 720 g water

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2209.5 kJ / 526 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
66.8 g
Tłuszcz
22.5 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Błonnik
1.9 g
Sód
380.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy