Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 eschalot or brown onion (30 g)
- 40 g butter
- 40 g extra virgin olive oil
- 320 g risotto rice (e.g. Arborio)
- 60 g dry white wine
- 1 - 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 250 g fresh mushrooms, cut into slices
- 720 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2209.5 kJ / 526 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 66.8 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 380.2 mg