Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sticky date puddings
- 100 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 370 g raw almonds
- 270 g pitted dates
- 80 g water
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
- 140 g honey
- 3 eggs
- 70 g Greek yoghurt
Caramel sauce
- 250 g pouring (whipping) cream
- 140 g brown sugar
- 100 g unsalted butter, cut into cubes
- 1 tsp natural vanilla extract
- 12 pecan nuts, for decorating (optional)
- ice cream, for serving (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2598 kJ / 618.5 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 45.2 g
- Tłuszcz
- 44.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.7 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 208.7 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free scones
30 Min
Quinoa ANZAC biscuits
1h
Gluten free chicken and leek pies
3 godz. 20 min
Gluten free shortcrust pastry
1sa 40 dk
Gluten free hot cross buns
3h 25min
Gluten free lemon tart
2小时 25 分钟
Gluten free ANZAC biscuits
45 dk
Gluten free rough puff pastry
1 godz. 15 min
Almond shortcrust pastry
35 Min
Gluten free sausage rolls
2 godz. 5 min
Gluten free chocolate brownie
45 dk
Chocolate self-saucing pudding
50 Min