Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g plain flour or baker's flour
- 600 g water
- 500 g potatoes (e.g. Ruby Lou, Royal Blue, Coliban) peeled, cut into slices (2-3 cm)
- 2 tbsp semolina
- 1 egg
- salt, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 590 kJ / 140.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 432.9 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia
2h 5 min
Aussie meat pies
2h
Mushroom risotto
30min
Basil pesto
10 Min
Baguette
3h 45min
Fresh pasta dough
1h
Saffron arancini
25u. 25min
Rosemary and thyme polenta chips
1h
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40min
Ricotta gnocchi
2h
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 dk
Milanese risotto
25 Min