Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
8 portions
Składniki
-
plain flour or baker's flour180 g
-
water600 g
-
potatoes (e.g. Ruby Lou, Royal Blue, Coliban) peeled, cut into slices (2-3 cm)500 g
-
semolina2 tbsp
-
egg1
-
salt to taste
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
432.9 mg
Białko
5.1 g
Kalorie
590 kJ /
140.5 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
26.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 min
Focaccia
2 godz. 5 min
Polenta
25 min
Béchamel sauce
20 min
Baguette
3 godz. 45 min
Fresh pasta dough
1 godz.
Steamed cabbage and pork dumplings
1 godz. 35 min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 godz. 15 min
Asparagus tart with sour cream pastry
2 godz.
Ricotta gnocchi
2 godz.
Rosemary and thyme polenta chips
1 godz.
Classic mushroom risotto
30 min