Urządzenia i Akcesoria
Profiteroles
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
18 pieces
Składniki
Choux pastry
-
water150 g
-
butter cut into pieces80 g
-
salt1 pinch
-
sugar2 tsp
-
plain flour120 g
-
eggs3
Chocolate sauce
-
dark chocolate (70% cocoa) cut into pieces250 g
-
butter cut into pieces40 g
-
full cream milk200 g
-
vanilla ice cream homemade (see recipe) or shop-bought
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
31.7 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
744.4 kJ /
177.9 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
7.3 g
Węglowodany
12.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Cheesecake with meringue topping
3 godz. 30 min
Mixed berry pavlova stack
5 godz. 30 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Custard
10 min
Crème brûlée
7 godz.
Hollandaise sauce
15 min
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Choux pastry
1 godz.
Sweet shortcrust pastry
1 godz. 50 min
Chocolate custard mille feuille
8 godz. 15 min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 godz. 15 min
Pavlova
6 godz.