Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Choux pastry
- 150 g water
- 80 g butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- 2 tsp sugar
- 120 g plain flour
- 3 eggs
Chocolate sauce
- 250 g dark chocolate (70% cocoa), cut into pieces
- 40 g butter, cut into pieces
- 200 g full cream milk
- vanilla ice cream, homemade (see recipe) or shop-bought
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1075.4 kJ / 257.1 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 56.5 mg
Alternatywne przepisy
Bee sting cake
6h 50 min
Lemon meringue pie
3 Std.
Chocolate mousse
3h 20 min
Quiche Lorraine
45min
Choux pastry
2 godz.
Sweet shortcrust pastry
1h 50min
Shortcrust pastry
5 min
Berry marshmallow slice
2 godz. 30 min
Classic lemon tart
3 Std. 10 Min
Home-style sponge cake
2 godz. 30 min
Meringues
5 Std.
Pavlova
6 Std.