Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 60 g cornflour
- 150 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp baking powder
- 1 pinch salt
- 150 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 30 g cold water
Filling
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 sprig fresh dill, leaves only
- 500 g water
- 800 g zucchini, deseeded and flesh cut into pieces (3-4 cm)
- 50 g olive oil
- 1 brown onion (approx. 120 g), cut into quarters
- 100 g ham, cut into pieces (approx. 1 cm)
- 4 eggs
- 50 g pouring (whipping) cream (optional)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1720 kJ / 409.5 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 24.8 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 605.7 mg
Alternatywne przepisy
Tuna mornay
45 min
Chicken, leek and corn pie
1h 15min
Pumpkin tart
2h 15min
Butternut and bacon macaroni cheese
1 godz. 30 min
Zucchini slice
45 min
Pumpkin risotto with bacon
40 min
Cauliflower gratin
1h
Quiche Lorraine
45 min
Leek and ham tart
1sa 55 dk
Feta, spinach and potato frittata
1h
Beetroot, feta and spinach quiche
1h 40min
Classic meatloaf
1h 35 min.