Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g apă
- 300 g fasole verde proaspătă, tip fideluță, tăiată bucăți (5 cm)
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1213 kJ / 291 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 6 mg
Alternatywne przepisy
Ardei roșii sotați cu ceapă
25min
Paste fierte
20min
Fasole verde cu roșii și pătrunjel
55min
Vinete sotate (200 g)
30min
Dovlecei sotați (200 g)
20min
Ciuperci proaspete sotate (300 g)
25min
Legume prăjite
10 Min
Ciuperci murate
6 Std. 30 Min
Vinete sotate (400 g)
Brak ocen
Bastonașe de morcovi prăjite (stir-fried) (400 g)
20min
Bastonașe de morcovi prăjite (stir-fried) (200 g)
Brak ocen
Amestec de legume prăjite (stir-fried)
30min