Urządzenia i Akcesoria
Caldo-verde de feijão branco
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
6 doses
Składniki
-
batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços200 g
-
cebola cortada em pedaços150 g
-
feijão-branco cozido e escorrido480 g
-
água800 g
-
azeite30 g
-
sal1 c. chá de
-
couve p/ caldo-verde150 g
-
chouriço de carne cortado em rodelas100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 dose
Białko
10 g
Kalorie
0 kJ /
242 kcal
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Cremes e Sopas
11 Przepisów
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Caldo-verde
40 min
Sopa rica
1 godz. 10 min
Sopa de nabiças e feijão branco
35 min
Juliana de legumes
40 min
Sopa de nabiças
35 min
Sopa de feijão-frade e espinafres
35 min
Sopa 2 feijões
45 min
Misturas
1 godz.
Caldo-verde sem batata
35 min
Sopa de feijão frade com coentros
30 min
Sopa do campo
40 min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55 min