Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 480 g feijão branco cozido e escorrido
- 800 g água
- 30 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 150 g couve p/ caldo-verde
- 100 g chouriço de carne cortado em rodelas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 242 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 14 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo-verde
40min
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30min
Sopa de feijão-frade com nabiças
40min
Sopa ribollita
45min
Sopa da horta
55min
Sopa rica
1sa 10 dk
Sopa de nabiças
35min
Sopa 2 feijões
45min
Sopa de feijão-frade e espinafres
35min
Sopa de entulho
1 Std. 30 Min
Sopa de nabiças e feijão branco
35min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55min