Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sementes de abóbora
- 1 c. sopa de folhas de tomilho
- 1 pitada de flor de sal
- 400 g camarão c/ casca
- 400 g água
- 4 dentes de alho
- 30 g azeite, mais q.b. p/ saltear
- 10 g manteiga
- 1 malagueta vermelha seca (opcional)
- 2 pitadas de sal
- 1 c. sopa de vinagre balsâmico
- 150 g cebola
- 800 g abóbora cortada em pedaços
- 150 g batata cortada em pedços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 853.9 kJ / 204.1 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 454.6 mg
Alternatywne przepisy
Sopa de couve-flor e alho assados
1 Std. 10 Min
Canja cremosa
50min
Sopa de curgete com cebolinho
40min
Sopa de couve e batata
50min
Creme de ervilhas com queijo-creme
50min
Sopa de abóbora e couves-de-bruxelas
30min
Creme de curgete e abóbora
50min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Creme de abóbora e hortelã
40min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35min
Creme de abóbora e tomate
35min
Creme de espargos com rolinhos crocantes
1h 5min