Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 35 g azeite
- 800 g feijão-encarnado cozido escorrido
- 900 g água
- 1 c. chá de sal
- 1 c. chá de orégãos
- 80 g arroz carolino
- 2 cravinhos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 977.5 kJ / 233.6 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 790.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de feijão com legumes
45min
Sopa de feijão-branco e tortellini
40min
Sopa da panela
30min
Sopa de feijão encarnado com abóbora
30min
Sopa ribollita
45min
Misturas
1h
Sopa de grão e linguiça
25min
Sopa de feijão-frade e agrião
30min
Creme de feijão-manteiga e pesto
35min
Sopa de feijão com couve-portuguesa
35min
Sopa de grelos à portuguesa
1h
Sopa de cenoura e pera
1h