Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 15 g olive oil
- 5 fresh sage leaves, washed
- 650 g butternut squash, peeled, diced (2 cm)
- 400 g water
- ¼ tsp sweet paprika
- ⅛ tsp ground black pepper
-
1
tsp vegetable stock paste, homemade (see tip)
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 140 g
- Kalorie
- 290.8 kJ / 69.5 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 12.9 g
- Tłuszcz
- 2.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 6.9 mg
Alternatywne przepisy
Carrot, Parsnip and Turmeric Purée
30min
Curried Pea, Potato and Broccoli Purée
25min
Butternut, Cinnamon and Almond Butter Purée
30min
Lentil, Spinach and Cauliflower Purée
25min
Carrot Purée - from 6 months
20min
Avocado, Banana and Cinnamon Purée
10min
Sweet Potato, Cauliflower and Cumin Purée
30min
Baby-friendly Stewed Berries
15min
Courgette Purée - from 6 months
15min
Pear, Apple and Sweet Potato Purée
30min
Butter Bean, Pea, Avocado and Mint Purée
20min
Broccoli, Pea, Courgette and Coriander Purée
25min