Urządzenia i Akcesoria
Spiced Moroccan lentil soup
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
onions cut in halves150 g
-
olive oil40 g
-
ground dried ginger1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
ground cumin1 tsp
-
ground sweet paprika1 tsp
-
ground black pepper plus extra to taste¼ tsp
-
ground cinnamon½ tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
ground cayenne pepper¼ tsp
-
ground nutmeg¼ tsp
-
water750 g
-
2 heaped tsp vegetable stock paste, homemadevegetable stock cubes (each for 0.5 l)2
-
red lentils100 g
-
crushed tomatoes, canned800 g
-
salt adjust to taste1 pinch
-
fresh coriander leaves only, to garnish2 - 3 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
422.6 mg
Białko
10 g
Kalorie
991 kJ /
236 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
8.6 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Creamy courgette soup
25 Min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Leek and potato soup
45 Min
Moroccan Bean Soup
45 Min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Chickpea soup with spinach
40 Min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45 Min
Indian vegetable curry
50 Min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30 Min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 Min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40 Min
Red Lentil Soup
40 Min