Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, cut in halves
- 40 g olive oil
- 1 tsp ground dried ginger
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground sweet paprika
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- ½ tsp ground cinnamon
- ½ tsp ground turmeric
- ¼ tsp ground cayenne pepper
- ¼ tsp ground nutmeg
- 750 g water
-
2
vegetable stock cubes (each for 0.5 l)
lub 2 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 100 g red lentils
- 800 g crushed tomatoes, canned
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 2 - 3 sprigs fresh coriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 991 kJ / 236 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 422.6 mg
Alternatywne przepisy
Carrot and Coriander Soup
25min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Danish Split Pea Soup
1 godz.
Butternut Squash and Coconut Soup
30min
Red Lentil Soup
40min
Sweet Potato, Red Pepper and Cannellini Bean Soup
35min
Chickpea soup with spinach
40min
Spiced Moroccan Lentil Soup
35min
Carrot and Coriander Soup
25min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40min
Lentil, Red Pepper and Harissa Soup
45min