Taças de couve roxa com frango

Taças de couve roxa com frango

3.2 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 doses

Składniki

  • peito de frango s/ pele cortado em tiras (5x1 cm aprox.)
    350 g
  • sumo de lima (½ unid. aprox.)
    20 g
  • azeite
    30 g
  • curcuma em pó
    ½ c. chá de
  • pimenta-de-caiena em pó
    1 - 2 pitadas de
  • sal
    1 c. chá de
  • folhas de couve roxa cortadas em pedaços, mais 4 folhas p/ servir
    200 g
  • cebola roxa mais q.b. cortada em fatias finas p/ guarnecer
    40 g
  • dente de alho
    1
  • coentros só as folhas
    5 pés de
  • quinoa
    150 g
  • água
    500 g
  • pimenta preta
    1 - 2 pitadas de
  • Coentros só as folhas q.b. p/ guarnecer
  • Malagueta vermelha (opcjonalnie) s/ sementes, cortada em rodelas, p/ guarnecer
  • lima cortada em gomos p/ guarnecer
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 268 kcal / 1123 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 335 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...