Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastel frío de melocotón
- 500 g de nata (35% de grasa)
- 850 g de melocotón en almíbar (en mitades)
- 2 sobres de gelatina en polvo sabor limón
Sorbete de melocotón
- 180 g de azúcar
- 300 g de agua
- 1000 g de melocotones frescos congelados en trozos
- 100 g de licor de melocotón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1222 kJ / 292 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Crema de melocotón con galleta de hojaldre
2u. 50min
Crema de vainilla con pera al azafrán
2h 30 min
Charlota de mango con bizcocho al cacao
6h 15min
Helado de melocotón
10min
Postre Peñasanta (Principado de Asturias)
6 Std. 30 Min
Vasitos pie de manzana
40 min
Tarta marmolada de fresa y mascarpone
4h 40 min
Tiramisú de caramelo
3u. 30min
Tarta mousse de piña
6 Std. 30 Min
Flan de licor de café
5h 15min
Flan de nata y vainilla
5h 50min
Pastel rápido de queso al caramelo
4 Std. 20 Min