Trifle de uvas y cava

Trifle de uvas y cava

5.0 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
8 raciones

Składniki

  • hojas de gelatina
    5
Crema al cava
  • de nata (35% de grasa) fría
    300 g
  • de azúcar glas
    30 g
  • de cava
    170 g
  • de zumo de limón
    10 g
  • de azúcar
    30 g
  • yemas de huevo
    3
Gelatina de pacharán
  • de agua
    80 g
  • de azúcar
    70 g
  • de pacharán
    130 g
Coulis de moras y uvas
  • de moras congeladas
    60 g
  • de uvas
    70 g
  • de azúcar
    70 g
  • de zumo de limón
    20 g
Merengue
  • de azúcar
    100 g
  • clara de huevo
    1
  • de cava
    40 g
Montaje
  • bizcochos de soletilla en trozos
    6 - 8
    4 - 6 pastelitos brazo de gitano, en trozos
  • de uvas blancas o rojas (sin pepitas)
    190 g
  • de moras congeladas
    60 g
  • barquillos
    4
    4 cucharadas de cereales de desayuno

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 430 kcal / 1799 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 64.5 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 44.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...