Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 fettine di zenzero fresco (a piacere)
- 50 g di uvetta, precedentemente ammollata in acqua tiepida
- 30 g di pinoli
- 350 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di pasta secca tipo cavatappi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1941 kJ / 464 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 75.1 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine al pesto agrumato alle erbe
25 min.
Risotto al basilico e pecorino con dadolata di melanzane
1u. 10min
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35 Min
Pappardelle spinaci e cipollotti
40 Min
Tagliatelle di farro al pesto di avocado
1h
Trenette al pesto
45 min
Bulgur alle verdure e menta
35 Min
Spaghettini ai peperoni
50 min.
Fusilli ai legumi e verdure di primavera
40 Min
Sedanini al forno alla mediterranea
45 min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 min
Linguine al pesto di nocciole ed erbette
20 Min