Cavatappi con pomodorini, uvetta e zenzero

Cavatappi con pomodorini, uvetta e zenzero

4.7 9 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo le foglioline lavate e asciugate
    1 mazzetto
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di zenzero fresco (a piacere)
    2 fettine
  • di uvetta precedentemente ammollata in acqua tiepida
    50 g
  • di pinoli
    30 g
  • di pomodori ciliegino a metà
    350 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pasta secca tipo cavatappi
    350 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 464 kcal / 1941 kJ
Białko 16.2 g
Tłuszcz 13.1 g
Węglowodany 75.1 g
Błonnik 5.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...