Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g butter, softened, plus extra for greasing
- 300 g raw sugar
- 4 eggs
- 70 g desiccated coconut
- 250 g self-raising flour
- 40 g orange juice (approx. ½ orange) or lemon juice (approx. 1 lemon)
- 50 g full cream milk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1948 kJ / 464 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.7 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 361.3 mg
Alternatywne przepisy
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h
Whole orange cake with spiced syrup
2h 20min
Apple cake
1h
Lemon cake
2óra
Yoghurt cake
1 godz. 40 min
Butterfly cakes
1h
Caribbean carrot cake
2óra 10p
Apple tea cakes
1j 10 menit
Lemon and coconut blondies
40 min
Bread and butter pudding
1óra 15p
Too easy chocolate cake
50min
Lemon cupcakes with citrus syrup
40 min