Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g buttermilk
- 200 g water
- 2 tsp dried instant yeast or 20 g fresh yeast, crumbled
- 20 g butter, melted, plus extra for greasing
- 500 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 tsp salt
- mixed seeds, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 741.2 kJ / 178.3 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 30.5 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 197 mg
Alternatywne przepisy
Hot cross buns
1 Std. 40 Min
Iced puff pastry
40 min
Five seed bread
1 Std. 50 Min
Butter
10 Min
Rustic bread
2h
Quick puff pastry
1 Std. 20 Min
Soft butter rolls
1 Std. 50 Min
Milk bread (Challah)
2 Std. 20 Min
Basic bread
1h 35 min
Basic bread rolls
45min
Easy everyday white bread
5h 10min
Herb and garlic pull-apart bread
1h 35 min