Buttermilk bread
TM6 TM5 TM31

Buttermilk bread

4.5 (185 ocen)

Składniki

  • 180 g buttermilk
  • 200 g water
  • 2 tsp dried instant yeast or 20 g fresh yeast, crumbled
  • 20 g butter, melted, plus extra for greasing
  • 500 g baker's flour, plus extra for dusting
  • 1 tsp salt
  • mixed seeds, for sprinkling

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
741.2 kJ / 178.3 kcal
Białko
6.1 g
Węglowodany
30.5 g
Tłuszcz
3.2 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Błonnik
1.3 g
Sód
197 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy