
Urządzenia i Akcesoria
Buttermilk bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
12 portions
Składniki
-
buttermilk180 g
-
water200 g
-
dried instant yeast or 20 g fresh yeast, crumbled2 tsp
-
butter melted, plus extra for greasing20 g
-
baker's flour plus extra for dusting500 g
-
salt1 tsp
-
mixed seeds for sprinkling
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
178.3 kcal /
741.2 kJ
Białko
6.1 g
Tłuszcz
3.2 g
Węglowodany
30.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
197 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Hot cross buns
1 godz. 40 min
Soft butter rolls
1 godz. 50 min
Five seed bread
1 godz. 50 min
Cheat's sourdough
74 godz.
Sultana, apple and custard scrolls
4 godz. 30 min
Brunch bread
1 godz. 15 min
Milk bread (Challah)
2 godz. 20 min
Wholemeal crumpets
1 godz. 40 min
Herb and garlic pull-apart bread
1 godz. 35 min
Easy everyday white bread
5 godz. 10 min
Basic bread
1 godz. 35 min
Basic bread rolls
45 min