Spaghetti alla carbonara

Spaghetti alla carbonara

3.9 77 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    40 g
  • pecorino cheese cut into pieces (3 cm - optional)
    30 g
  • guanciale cut into cubes (see Tips)
    150 g
  • extra virgin olive oil
    15 g
  • egg
    1
  • egg yolks
    3
  • ground black pepper
    3 pinches
  • sea salt
    1 pinch
  • dried spaghetti
    320 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 547.3 mg
Białko 24.1 g
Kalorie 2521.8 kJ / 602.7 kcal
Tłuszcz 28.1 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Węglowodany 61.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...