Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Fraisier sponge
- 10 - 12 macarons with strawberry cream cheese ganache (see Tips)
Lime ganache for sable choux
- 10 g titanium strength gelatine leaves
- cold water, to soak
- 380 g thickened cream
- 80 g freshly squeezed lime juice (approx. 4 limes)
- 110 g white chocolate, cut into small pieces
Sable biscuit
- 130 g unsalted butter, cut into pieces
- 50 g caster sugar
- 50 g brown sugar
- 200 g plain flour
Choux pastry
- 60 g milk
- 50 g water
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- ¼ tsp caster sugar
- 90 g plain flour
- 3 eggs, lightly beaten
Assembly of mini croquembouche
- 250 g caster sugar
- 1070 g water
- 20 g glucose syrup
- boiling water
- edible flowers, to decorate (optional)
- 50 g vinegar
Assembly of show stopper cake
- icing sugar, to dust
- edible flowers, to decorate (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2264.5 kJ / 539.2 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 54.6 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 116.8 mg
Alternatywne przepisy
Cotton soft Japanese cheesecake
1h 45 min
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30sa
Gluten free gingerbread house
4 Std. 45 Min
Strawberry and rose water macarons
2u. 50min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28 Std.
Magnolia Kitchen signature brioche doughnuts
4 Std. 30 Min
Hedgehog honeycomb slice
2h 35min
Crème caramels
7 godz. 45 min
Chocolate miso eclairs
1h 45 min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27h
Chocolate truffle cake
2j 15 menit
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1h 20 min