Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Fraisier sponge
- 10 - 12 macarons with strawberry cream cheese ganache (see Tips)
Lime ganache for sable choux
- 10 g titanium strength gelatine leaves
- cold water, to soak
- 380 g thickened cream
- 80 g freshly squeezed lime juice (approx. 4 limes)
- 110 g white chocolate, cut into small pieces
Sable biscuit
- 130 g unsalted butter, cut into pieces
- 50 g caster sugar
- 50 g brown sugar
- 200 g plain flour
Choux pastry
- 60 g milk
- 50 g water
- 50 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 pinch salt
- ¼ tsp caster sugar
- 90 g plain flour
- 3 eggs, lightly beaten
Assembly of mini croquembouche
- 250 g caster sugar
- 1070 g water
- 20 g glucose syrup
- boiling water
- edible flowers, to decorate (optional)
- 50 g vinegar
Assembly of show stopper cake
- icing sugar, to dust
- edible flowers, to decorate (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2264.5 kJ / 539.2 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 54.6 g
- Tłuszcz
- 32.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 116.8 mg
Alternatywne przepisy
Honeycomb
1h 30min
Fruity dream (TM6)
10min
Custard (TM6)
15min
Peanut butter and chocolate custard (TM6)
15min
Christy Tania's Macarons with strawberry cream cheese ganache
27 godz.
Fraisier sponge (TM6, Christy Tania)
30 godz.
Chocolate custard mille feuille
8 Std. 15 Min
Runny custard
15min
Vanilla ice cream
12h
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28 godz.
Raspberry chiffon cake
5h 15min