Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Amarettini und etwas mehr zum Garnieren
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 2 EL Vanillezucker
- 2 Pck. Sahnesteif
- 5 Eigelb
- 120 g Zucker
- 3 TL Zitronensaft
- 20 g Marsala-Wein, süß
- 6 Gelatineblätter, eingeweicht und ausgedrückt
- 400 g Griechischer Joghurt (10% Fett)
- 5 g Palmin
- 250 g Gelierzucker 2:1
- 50 g Kuvertüre, in Stücken
- 100 g Erdbeeren zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1785 kJ / 427 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 84 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Basilikum-Toast mit Kräuterfrischkäse und Zitronenöl
3h
Schoko-Erdbeer-Rolle
5h
Orangen-Creme-Karamell
12h
Beeren-Brownies-Trifle
4h 50 min
Nougat-Schoko-Mousse mit Himbeeren
1 Std. 20 Min
Zitronen-Joghurt-Panna-Cotta
6 Std. 30 Min
Bratapfel-Käsekuchen
10 Std. 20 Min
Dänische Zitronencreme
3h
Mandel-Panna-Cotta mit Maracujasauce
8 godz. 30 min
Cremiger Erdbeer-Käsekuchen
9h 35min
Apfel-Tiramisu-Torte
9h 30min
Zitronen-Cheesecake-Creme
15min