Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 lemons, zest and juiced (2 oz divided)
- 20 oz chicken breast fillets, boneless, skinless, organic, cut into pieces (1 in.)
- 1 ½ tsp dried tarragon, divided
- 1 tsp salt, divided
- ½ tsp ground black pepper, divided
- 60 oz water
- 2 Parmesan stock cubes
- 8 oz sugar snap peas, trimmed
- 8 oz dried penne pasta
- 12 oz marinated artichoke hearts, drained and cut in halves
- 1 jar roasted red peppers, preserved (8 oz), drained, julienned
- 3 ½ oz extra virgin olive oil
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tsp honey
- feta cheese, crumbled, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1519 kJ / 362 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 511 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Breasts Pizzaiola
55min
Chicken Pesto Tagliatelle
1 Std. 5 Min
Chicken Cacciatore with Orzo
1 Std. 5 Min
Chicken Stroganoff Soup
55min
Beef Chili with Lemon Feta
30 Min
Sticky Sesame Chicken
40min
Spaghetti with Beef and Olive Meatballs
40min
Salmon with Ginger Tomato Sauce
40min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 Min
Mediterranean Chicken
35 Min
Greek Stuffed Chicken
1h 35min
Orange Garlic Chicken with Rice
50min