Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 lemons, zest and juiced (2 oz divided)
- 20 oz chicken breast fillets, boneless, skinless, organic, cut into pieces (1 in.)
- 1 ½ tsp dried tarragon, divided
- 1 tsp salt, divided
- ½ tsp ground black pepper, divided
- 60 oz water
- 2 Parmesan stock cubes
- 8 oz sugar snap peas, trimmed
- 8 oz dried penne pasta
- 12 oz marinated artichoke hearts, drained and cut in halves
- 1 jar roasted red peppers, preserved (8 oz), drained, julienned
- 3 ½ oz extra virgin olive oil
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 tsp honey
- feta cheese, crumbled, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1519 kJ / 362 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 511 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Pesto Tagliatelle
1h 5min
Tomato Basil Chicken Fettuccine
1h
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Chicken Breasts Au Gratin in Chipotle Salsa (Ben)
1h
Sweet and Spicy Takeout Chicken
1h
Beef Ragout with Macaroni
30 min
Chicken with Bell Peppers in Beer Sauce
35min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 min
Meat and Rice Casserole
1 Std. 15 Min
Beef Lasagna
2 Std. 5 Min
Creamy Buffalo Chicken Pasta
1 Std. 20 Min
Chicken Meatballs with Creamy Tomato Sauce
1h 5min