Cheesecake al caffè

Cheesecake al caffè

4.0 41 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Base
  • 80 g di burro a pezzi + q.b.
  • 15 g di miele
  • 1 pizzico di cannella in polvere
  • 300 g di biscotti, tipo digestive a pezzi
  • farina tipo 00 q.b.
Crema
  • 200 g di zucchero
  • 1 limone, preferibilmente biologico la scorza (senza la parte bianca)
  • 300 g di ricotta ben asciutta
  • 250 g di formaggio fresco spalmabile
  • 1 cucchiaino raso di estratto di vaniglia naturale
  • 125 g di yogurt bianco
  • 150 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 3 uova
  • 10 - 20 g di caffè solubile
  • cacao amaro in polvere o panna montata, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 413.2 mg
Białko 14.6 g
Kalorie 2749.6 kJ / 657.3 kcal
Tłuszcz 40.9 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 25.9 g
Węglowodany 61.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...