Millefoglie alle arance

Millefoglie alle arance

4.3 6 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
8 porzioni

Składniki

Crema pasticcera alle arance
  • 100 g zucchero
  • 1 arancia, preferibilmente biologica la scorza (senza la parte bianca)
  • 450 g di latte intero
  • 40 g di farina tipo 00
  • 10 g di amido di mais (maizena)
  • 100 g di tuorli (5 tuorli circa)
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 50 g di succo di arancia, spremuto fresco
  • 1000 g di acqua
Pasta sfoglia
  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g di farina tipo 00
  • 90 g di acqua fredda (tenuta in congelatore per 10 minuti)
  • 2 pizzichi di sale
Terminare la preparazione
  • 50 g zucchero a velo

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 230.5 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 1474.8 kJ / 352.5 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 0.7 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Węglowodany 47.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...