Halibut and Potatoes with Tomato Sauce

3.5 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • potatoes cut into pieces (1¼ in.-1½ in.)
    18 ½ oz
  • olive oil plus extra to grease
    ½ oz
  • halibut fillets (4 fillets, 4-7 oz ea.)
    16 - 28 oz
    16 - 28 oz firm white fish fillets, (4 fillets, 4-7 oz ea.)
  • salt plus extra to season, to taste
    ½ tsp
  • onions cut into halves
    3 ½ oz
  • garlic clove
    1
  • carrots cut into pieces
    2 ½ oz
  • white wine (opcjonalnie)
    1 ½ oz
  • tomatoes cut into pieces
    10 oz
  • ground black pepper to taste
    ¼ tsp
  • water
    2 ½ oz

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 439.4 mg
Białko 35.7 g
Kalorie 1440.6 kJ / 344.3 kcal
Tłuszcz 8.4 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 32.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...