Poitrines de poulet gratinées nappées de salsa au chipotle (Ben) Métrique

Poitrines de poulet gratinées nappées de salsa au chipotle (Ben) Métrique

4.2 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

  • de manchego en cubes
    225 g
  • de piments chipotle, en conserve selon le goût
    30 g
  • de fromage à la crème en cubes
    200 g
  • de crème à cuisson légère
    200 g
  • de sel de mer selon le goût
    1 c. à thé
  • de poivre noir fraîchement moulu selon le goût
    1 c. à thé
  • d'oignons en quartiers
    100 g
  • d'eau
    100 g
  • de grains de maïs sucrés congelés
    255 g
  • de champignons portobello frais en quartiers
    255 g
  • poitrines de poulet entières désossées et sans la peau coupées en cubes (5 cm)
    5 - 6
  • de jambon fumé coupées en tronçons
    8 tranches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 528 kcal / 2209 kJ
Białko 54 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 1122 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...