Gâteau au fromage à la japonaise (Anna) Métrique

Gâteau au fromage à la japonaise (Anna) Métrique

5.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 15 min
12 tranches

Składniki

  • de beurre non salé pour beurrer
    15 g
  • œufs de gros calibre à température ambiante
    8
  • eau bouillante, pour le bain-marie
  • de fromage à tartiner type fromage à la crème, à température ambiante, en morceaux
    340 g
  • de beurre non salé à température ambiante, en morceaux
    115 g
  • de lait entier
    115 g
  • de jus de citron
    2 ¼ c. à thé
  • de sel
    ¼ c. à thé
  • de farine à pâtisserie
    115 g
  • de fécule de maïs
    30 g
  • de sucre
    225 g
  • de crème de tartre
    ½ c. à thé
  • baies fraîches variées pour la finition

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 344 kcal / 1439 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 22 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 12 g
Sód 205 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...