Antonio Bachour: Tartelettes au chocolat et aux framboises (métrique)

Antonio Bachour: Tartelettes au chocolat et aux framboises (métrique)

5.0 9 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 portions

Składniki

Pâte sablée au chocolat
  • de sucre à glacer
    140 g
  • de farine d'amande
    50 g
  • de sel
    ⅛ c. à thé
  • de farine blanche tout usage
    340 g
  • de poudre de cacao hollandais, non sucrée (par ex. : Fry's)
    20 g
  • de beurre non salé en dés, froid
    170 g
  • œufs de gros calibre
    2
  • farine blanche et un peu plus pour fariner
Ganache au chocolat au lait
  • de chocolat Valrhona Jivara 40%, fèves (voir conseil)
    270 g
    270 g de chocolat au lait, Jivara 40%, fèves (voir conseil)
  • de crème à fouetter
    185 g
  • de sirop de glucose (voir conseil)
    15 g
Assemblage
  • de framboises fraîches
    450 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 494 kcal / 2067 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 62 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...