Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de langostinos crudos sin pelar
- 1 cucharadita de maicena
- 150 g de agua
- 3 - 4 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 75 g de salsa de ostras
- 45 g de salsa de soja
- 20 g de azúcar
-
1
pimienta de Cayena seca entera (opcjonalnie)
lub 1 pellizco de chile seco desmenuzado (opcjonalnie) - 5 ramitas de cilantro fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 40.4 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1689.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ternera con salsa de ostras para dos
15min
Chips con puerro y gambas
25 min
Alitas de pollo con salsa de soja, miel y limón
1h 10 min
Alitas de pollo estilo cajún
50 min
Emulsión de marmitako negro con rape
40 min
Curry de almejas y langostinos para dos
55 min
Mejillones con salsa de vino blanco y nata
45 min
Mejillones al vino
30 min
Gambones gratinados
30 min
Mejillones con salsa de puerro y mostaza
50 min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30 min
Emulsión de patata con pulpo
50 min