Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla montata alle mandorle
- 135 g di zucchero a velo
- 335 g di burro a temperatura ambiente
- 2 pizzichi di sale
- 170 g di uova intere
- 100 g di farina di mandorle
- 100 g di fecola di patate
- 235 g di farina debole (180 W)
Mele spadellate
- 300 g di mele a dadini
- 50 g di zucchero semolato
- 30 g di burro
- 2 pizzichi di cannella in polvere
- 25 g di pinoli
- 40 g di uvetta
Massa montata alle mandorle
- 10 g di mandorle pelate amare
- 170 g di uova intere
- 70 g di tuorli d'uovo
- 135 g di zucchero semolato
- 120 g di farina debole (180 W)
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 80 g di farina di mandorle
- 50 g di burro fuso
Composta di mele
- 700 g di mele a dadini
- 120 g di miele di acacia
- 100 g di zucchero semolato
- 25 g di amido di mais (maizena)
- 70 g di burro a pezzi
- 14 g di agar agar
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
Composizione
- 100 g di gelatina neutra
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3325 kJ / 794 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 91.6 g
- Tłuszcz
- 45 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambellone con crema all'arancia
55min
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1 Std. 30 Min
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1h 45min
Torta di pere al doppio zenzero
2 Std.
Crostata di frutta al San Marzano
1 Std.
Torta della nonna
1 Std. 30 Min
Frittelle di prugne
9h
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1 Std. 40 Min
Salsa all'arancia
25 Min
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55min
Castagnole ripiene
14h
Crema al limone
10h 20 min