Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cubetto di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato - 30 g di zucchero
- 500 g di farina di forza (o manitoba) + q.b.
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 20 g di strutto
- 1 cucchiaino di sale
- 1 uovo
- 10 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 917 kJ / 219 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta all'uovo
1h
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20 min
Danubio dolce
3h 25min
Taralli all'olio extravergine di oliva
55 分钟
Croissant con tonno affumicato
6h
Panettone gastronomico natalizio
7 Std.
Pasta Choux
2 Std.
Pasta frolla
1 Std. 50 Min
Pandoro
12h
Ghirlanda centrotavola
5 Std. 5 Min
Letterine segnaposto
5h 15min
Friselle
4 Std.