Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di acqua a temperatura ambiente
-
1
cubetto di lievito di birra fresco
lub 1 bustina di lievito di birra disidratato - 30 g di zucchero
- 500 g di farina di forza (o manitoba) + q.b.
- 50 g di burro morbido a pezzi
- 20 g di strutto
- 1 cucchiaino di sale
- 1 uovo
- 10 g di latte
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 917 kJ / 219 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taralli al verde
1h 20 min
Pasta Choux
2h
Pasta frolla
1h 50 min
Pasta all'uovo
1h
Treccia di pan brioche ripiena
2h 20min
Focaccia tramezzino
2h 5min
Piadina romagnola
15min
Danubio dolce
3h 25 min.
Bretzel (di Luca Montersino)
3h
Colomba classica
6 godz. 45 min
Taralli all'olio extravergine di oliva
55min
Buns (panini classici per hamburger)
4 Std. 35 Min