
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bezy
- 4 białka
- 200 g cukru
- 1 szczypta soli
- 4 krople soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Bałagan w Eton
- 500 g owoców świeżych, sezonowych, np. malin, truskawek (pokrojonych w ćwiartki), borówek
- 3 łyżki cukru
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- lody waniliowe (ok. 500 g)
- owoce świeże, sezonowe, np. maliny, truskawki (pokrojone w ćwiartki), borówki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 473 kcal / 1984 kJ
- Białko
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Węglowodany
- 60.9 g