Makaron bezjajeczny
TM5 TM6

Makaron bezjajeczny

4.2 (6 ocen)

Składniki

  • 250 g semoliny z pszenicy durum
  • 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i wyrobienia makaronu
  • 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 150 g wody, zimnej, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 20 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze
na 1 cały przepis
Kalorie
1701 kJ / 406 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
74 g
Tłuszcz
6 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy