
Urządzenia i Akcesoria
Makaron bezjajeczny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
570 g
Składniki
-
250 g semoliny z pszenicy durum
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i wyrobienia makaronu
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
150 g wody zimnej, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
20 g oliwy z oliwek
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
275.5 kcal /
1152.6 kJ
Białko
8.7 g
Tłuszcz
4.8 g
Węglowodany
51.3 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
28.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POTRAWY WEGAŃSKIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 godz. 30 min
Czarny makaron
1 godz.
Makaron jajeczny
1 godz.
Faworki - róże
1 godz. 10 min
Sos szczawiowy
30 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Ciasto wonton
50 min
Lody orzechowe
12 godz. 45 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Kopytka
40 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Kluski śląskie
30 min