Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowe słoiczki
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
600 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
75 g cukru
-
5 jajek
-
400 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
95 mg
Białko
7.9 g
Kalorie
2277.3 kJ /
544.3 kcal
Tłuszcz
47.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
28.2 g
Węglowodany
23.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Deser z płynną białą czekoladą
3 godz.
Markiza czekoladowa
2 godz. 25 min
Mus czekoladowy
3 godz. 20 min
Czekolada amaretto
10 min
Pływające wyspy
45 min
Czekoladowe affogato
10 min
Suflety orzechowe
1 godz. 30 min
Crémeux czekoladowe
3 godz. 15 min
Gorąca biała czekolada
15 min
Gorąca czekolada z ciastkami amaretti
20 min
Gorąca czekolada
10 min