![Soufflé de calabaza Soufflé de calabaza](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d27dde36-2228-4729-b931-d28e99384a38/Derivates/00aed9b0-d376-4baa-9a33-b01baa1819a3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de calabaza
- 500 g de agua
- ghee, para engrasar
- 4 claras de huevo, claras y yemas separadas
- 15 g de fécula de maíz
- 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 778 kJ / 184 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Postrecitos de dulce de leche
2h 20 min.
Chipa
30 min
Budín de naranja
1 Std.
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1 Std. 40 Min
Bondiola con salsa de vino tinto
1 Std.
Calabaza rellena con arroz y verduras
45 Min
Pastel de pollo y batata extra dulce
1 Std.
Polenta cremosa con queso y salsa boloñesa
1 Std. 45 Min
Tarta soufflé de espinaca
1 Std.
Bondiola con cremoso de batata
1 Std. 20 Min
Puré de papas al estilo Argentino
50 Min
Pastel de papa
1 Std. 10 Min