Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zapallitos rellenos
- 6 zapallitos redondos (de aprox. 130-140 g c/u)
- 75 g de cebolla en trozos
- ½ de chile verde fresco sin semillas (opcjonalnie)
- 1 cucharada de coco rallado (opcjonalnie)
- 60 g de aceite de oliva
- 1 pellizco de comino molido
- 1 cucharadita de cúrcuma molida
- 1 pellizco de jengibre molido
- 1000 g de agua
- 1 cucharada de sal
- 150 g de arroz de grano largo
- 1 diente de ajo
- 250 g de carne picada mixta
- 1 cucharada de salsa de soja
- 75 g de crema
Salsa
-
50
g de puerro en rodajas (solo la parte blanca)
lub 50 g de cebolla en rodajas (solo la parte blanca) - 30 g de aceite de oliva
- 1 pellizco de sal
- 50 g de agua
- 2 quesitos en porciones tipo Adler®
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1871 kJ / 448 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papas al estilo Argentino
50min
Pastel de papa
1 Std. 10 Min
Pastel de carne y calabaza
1h
Tarta Pascualina
1h 30 min
Manteca de maní y mantecol
2h 20min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1h 25min
Quiche de zapallito italiano
1 Std. 10 Min
Lomo en salsa strogonoff y arroz
55 min
Hummus de zanahoria
15min
Carbonada
1h 15min
Peceto al vapor con salsa de tomate
2 godz.
Ñoquis de papa
1h 30 min