Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 50 g de aceite de oliva
- 350 g de cebolla en octavos
- 150 g de cebolla de verdeo en trozos (reservar la parte verde y tierna de los tallos)
- 800 g de bondiola de cerdo en cubos (aprox. de 2 cm)
- 150 g de cerveza negra
- 60 g de salsa barbacoa
- 5 granos de pimienta blanca
- 30 g de azúcar moreno oscuro
- 1 cucharadita de ají molido
- 2 pellizcos de sal
- 1 manzana pelada, sin semillas y cortada en cubitos
Armado
- 15 tapas de empanadas (hojaldradas o criollas)
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 728 kJ / 174 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta integral de calabaza, choclo y queso
1h 40 min
Empanadas de humita
1h 30 min
Polenta cremosa con salsa boloñesa
1h 25min
Pepitas
55 min
Bizcochuelo de vainilla
40 Min
Bondiola con cremoso de batata
1h 20 min
Empanadas de carne
1h 50 min
Cuadraditos de limón y amapola
45 min
Budín de naranja
1h
Salsa criolla
5 Min
Budín de mandarinas
55 min
Chipa
30 min